Unde Să Mănânci În Barcelona – 7 Restaurante Ieftine Din Barcelona

Unde Să Mănânci În Barcelona – 7 Restaurante Ieftine Din Barcelona

 

Că tot v-am povestit săptămânile astea despre cum am reuşit să merg într-o vacanță super ieftină în Spania, mi-am dat seama că nu v-am răspuns la câteva întrebări pe care mi le-ați pus și anume ”Unde să mănânci în Barcelona?”, ”Care sunt restaurantele ieftine din Barcelona?” sau ”Unde e locul în care se mănâncă cel mai bine în Barcelona?”.

Da, graba e de vină, recunosc. 😛 Dar promit să mă revanșez azi și să vă dau câteva ponturi super tari despre unde se mănâncă cel mai bine în orașul catalan. Așa că, în loc să dați mulți bani pe restaurantele faimoase din centrul orașului, pregătiți-vă să mâncați dublu de ei. 😀

 

1. La Paradeta

Deși nu face parte de loc din categoria resturantelor elegante, mi-a plăcut mult mâncarea de la Paradeta. Meniul se bazează pe fructe de mare și pești, și partea interesantă e că toate sunt expuse și poți să alegi cu ochii tăi ce anume vrei.

Mâncarea a fost absolut delicioasă și ieftină, cred că am plătit vreo 20€ pe 2 meniuri diferite. Și nu vă imaginați că au fost ”mini-mâncăruri”. 😛

Restaurantul se află destul de central, în zona Arcului de Triumf, dar nu e tocmai pe o stradă principală (altfel ar fi mult mai scump). Oricum chiar vă recomand restaurantul ăsta, am citit și eu despre el înainte să ajung în Barcelona și multă lume și-a făcut o părere foarte bună despre el. Deci e de vizitat. 😀2. Tapa Tapa

A fost locul unde am experimentat pentru prima dată ce însemnaă ”tapas”. Și ce credeți? Mi-a plăcut la nebunie! 😀 

Unde Să Mănânci În Barcelona – 7 Restaurante Ieftine Din BarcelonaLa fel ca multe din restaurantele din lista mea, și Tapa Tapa are mai multe sedii de-a lungul Barcelonei, așa că nu e prea greu să găsești restaurantul.

Mie mi s-a părut că are un design destul de elegant (față de alte locale unde am mâncat), dar asta nu pot spune că se simțea la prețuri. Cel puțin nu la cel din zona falezei, unde am mâncat eu. Cel din Rambla probabil e ceva mai scump.

Deci dacă vreți un restaurant în stilul unui restaurant ( 😀 ) alegeți Tapa Tapa pentru că veți plăti destul de puțin pentru standarele Barcelonei.

 

3. Xampanyeria

Are mai mult aspectul de bar (asta și e defapt), dar e locul unde se servesc cele mai ieftine băuturi. Condiția e să comanzi și ceva de mâncare, și primești o reducere destul de mare la prețul băuturilor. Adică primești un pahar de sangria la vreo 1-2 euro. Tare, nu? Așa am zis și eu. 😀

Oricum și prețurile la mâncare sunt tot foarte bune, așa că nu riști să iei vreo țeapă și să nu te alegi cu nimic. Iar mâncarea mi-a plăcut foarte mult, mai ales că au o grămadă de feluri tradiționale (și niște bucătari foarte priecepuți). 😉

Dar atenție, deși are foarte multe restaurante de-a lungul Barcelonei, Xampanyeria e mereu plin. Dar plin în sensul de full…Așa că dacă nu te înghesui în stilul spaniolilor, va fi cam greu să comanzi ceva. 

 

4. Siempreviva

Tot în zona plajei Barcelonetta e și Siempreviva, un restaurant simplu ca design, dar cu o mâncare foarte bună și foarte ieftină.

Unde Să Mănânci În Barcelona – 7 Restaurante Ieftine Din BarcelonaAm ales meniul zilei cu vreo 11€, dar partea bună e că și prețurile felurilor separate e destul de mic. Adică nu veți ajunge să plătiți 30€ pentru un meniu de o personă.

Mi-a plăcut foarte mult și mâncarea, care se bazează și ea pe fructe de mare (doar suntem aproape de plajă).

Eu una chiar vă recomand restauratul ăsta, pentru că porțiile de mâncare sunt destul de mari ca să te poți sătura pe deplin, mâncarea e foarte bună iar prețurile sunt mult mai mici decât m-aș fi așteptat eu. Din nou, pentru standardele Barcelonei. 😉

 

5. FresCo

Am tot auzit de restaurantul ăsta de la multi bloggeri de travel, așa că odată ajunsă în Barcelona am zis că trebuie neapărat să-l încerc.

FresCo nu e neapărat un restaurant în stilul clasic, adică mie mi s-a părut că aduce mai mult a cantină pentru că e genul acela cu ”împinge tava”. Dar ăsta nu e deloc un peiorativ, pentru că a fost locul din care am ieșit cu cei mai mulți bani din buzunar. Și mi-a plăcut la nebunie mâncarea.

Au o grămadă de specialități de pește, care mai de care mai atractive. Și când îți fac atât de multe cu ochiul, e greu să alegi. 😛 Evident că glumesc, dar chiar vă sugerez să mâncați aici. E ieftin și bun, cum s-ar zice la noi. 😀

 

6. El Convent


Un alt restaurant care mi-a plăcut la nebunie, deși nici e nu el extrem de sofisticat. Se află în zona pieței La Boqueria și e un loc vizitat de foarte mulți localnici, din ce am văzut eu.

Unde Să Mănânci În Barcelona – 7 Restaurante Ieftine Din BarcelonaMeniul e foarte variat, mult mai variat decât majoritatea restaurantelor, asta pentru că au atât mâncare tradițională cât și preparate mai internaționale ca burgeri, fast-food și toate cele.

Noi am gustat tot mâncare spaniolă, că doar de asta am venit la Barcelona, nu? 😀 Oricum prețurile restaurantului sunt foarte bune, iar meniul zilei poate fi și 10€ de persoană. Deci e un alt loc pe unde puteți trece cu încredere dacă sunteți prin zonă.

 

7. La Barca Del Pescador

Nu e un restaurant la fel de ieftin ca cele de mai sus, dar cu puțină cumpătare ( 😛 ) puteți pleca cu destui bani în buzunar.

Ce mi-a plăcut la Barca del Pescador a fost meniul format exclusiv din specialități pescărești sau fructe de mare. Nu v-ați fi gândit niciodată la asta după numele lui, nu? 😛

Am mâncat un platou format din mai multe tipuri de fructe de mare, nu sunt eu prea mare specialistă în gastronomie dar vă atașez poza ca să vă puteți da seama exact. Bine, când spun ”platou” nu mă refer la platourile din restaurantele noastre, unde se pot sătura lejer 4 persoane dintr-un singur platou.

Platoruile spaniole sunt mai mult porții pentru o singură persoană, dar pur și simplu farfuriile sunt ceva mai mari decât cele pentru alte mâncăruri. Dar cantitatea cred că e cam tot pe acolo, mie așa mi s-a părut.

Pe platoul meu am dat puțin peste 25€, ceea ce e super puțin pentru standardele Barcelonei (fructele de mare sunt de obicei peste 35€ aici). Deci dacă sunteți iubitori de fructe de mare, vă recomand restaurantul. Dacă alegeți meniul zilei, veți ieși mult mai ieftin decât mine, sau dacă preferați felurile simple (adică nu platouri cu combinații de fructe de mare, pește, etc.) nu veți cheltui atât de mult.

 Cam asta e lista cu restaurantele la care am mâncat în Barcelona și pe care vi le recomand și vouă. În niciunul din astea nu aveți cum să nu mâncați bine, sau să ieșiti fără bani în buzunar. Vă garantez asta. 😉

Îmi propun să mai vizitez o dată Barcelona peste vreo 6 luni (cel puțin), așa că dacă aveți voi alte recomandări pentru mine v-aș fi foarte recunoscătoare. 😀

 

3 Comments

  1. Mulțumim pentru recomandări, le vom incerca!

  2. Multumesc pentru informatii.
    Anul acesta planuiesc o calatorie in Barcelona si imi vor fi de folos aceste sugestii.
    Calatorii reusite iti doresc

  3. Nu recomand retaurantul Tapa Tapa..este scump iar portiile foarte foarte mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *