Top 6 Obiective Gratuite Din Londra - Ce Să Vezi În Londra Pe Gratis

Top 6 Obiective Gratuite Din Londra – Ce Să Vezi În Londra Pe Gratis

 

Deși am experimentat pe pielea mea faptul că Londra e unul dintre cele mai scumpe orașe europeneîn timpul excursiei mele în capitala engleză am descoperit și o grămadă de locuri extrem de simbolice orașului, dar pentru care nu trebuie să plătești absolut nimic.

Se spune că în tot răul e și un bine, nu? Ei bine, cam așa e și aici: deși trebuie să dai bani grei ca să vezi Palatul Buckingham sau London Eye, poți să ieși mult mai ieftin dacă te limitezi la obiectivele gratuite din Londra.

Și cum cel mai probabil nu știți la ce mă refer, în articolul de azi vreau să vă arăt ce puteți vedea în Londra absolut gratis. Și evident, ce se merită să vedeți, pentru că nu ar avea sens să vă recomand fiecare părculeț, nu? 😛

 

1. British Museum

Cred ca e muzeul meu preferat din Londra, chiar dacă am văzut o grămadă în perioada aia. Foarte multe muzee londoneze sunt gratuite pe toată durata săptămânii, dar vă zic din propria experiență că nu are rost să le vizitați pe toate pentru că nu ați rămâne cu mare lucru.

Alegeți în schimb vreo 2-3 și bucurați-vă din plin de ele. Și cel cu care vă recomand să începeți e British Museum, pentru că mie personal mi s-a părut de departe cel mai interesant.

Marea parte a muzeului e gratis, doar accesul la anumite expoziții temporare costă. Dar credeți-mă că muzeul e atât de vast încât nu veți apuca să îl explorați pe el în totalitate, ce să mai vorbim de alte expoziții? ?P

Vă spun doar că e unul din cele mai vechi muzee din lume, restul vă las să descoperiți singuri. Și sunt convinsă că nu veți regreta experiența. 😉

 

2. Fulham Palace

Un alt loc care mi-a plăcut la nebunie și despre care nu găsiți prea multe în ghidurile turistice e Fulham Palace, o clădire extrem de veche și frumoasă care e și ea gratuită vizitatorilor.

Palatul a fost chiar reședința episcopului din capitală la un moment dat, așa că este un obiectiv cu multă istorie în spate. Accesul în palat se face în grupuri de vreo 30-40 de persoane, însă aveți grijă că ultimul tur începe la ora 15, așa că dacă întârzâiați, va trebui să veniți în altă zi.

În plus, palatul e închis joia și vinerea, spre deosebire de majoritatea obiectivelor londoneze, așa că țineți cont de asta când vă faceți programul. Palatul Fulham e un loc pe care merită să-l vedeți. 😉

 

3. Victoria And Albert Museum 

Un alt muzeu clasic pe care vă recomand să-l treceți pe listă e Victoria And Albert Museum, sau V&A Museum, cum îi spun londonezii.

La fel ca British Museum, și el are intrarea gratuită la expozițiile permanente, dar astea sigur o să vă ajungă. Muzeul nu e unul tipic, cu opere vechi și artefacte, ci se axează pe artă și design, așa că sigur nu vă veți plictisi.

În plus, o anexa a sa (tot gratuită) este Childhood Museum, unde puteți admira tot felul de jucării din toate timpurile. Și partea asta mi-a plăcut foarte tare, deci vă recomand V&A Museum. E deschis zilnic până seara, așa că nu vă faceți probleme în privința programului.

 

4. Crystal Palace Park

Dacă tot am vorbit de muzee şi galerii de artă, cred că ar fi timpul să trecem puţin şi prin natură, nu? Ei bine, pentru asta am ales ceea ce mie mi s-a părut cel mai frumos loc verde al capitalei, şi anume Crystal Palace Park sau Palatul Expoziţiilor.

Aşa zisele „expoziţii” sunt defapt statui colorate (şi foarte aproape de realitate) ale multor animale primitive, în special dinozauri. Asta mi s-a părut mie atracţia principală a parcului, pe lângă grămada de fântâni şi izvoare, care fac peisajul şi mai frumos.

Deci dacă veniţi cu copii (şi dacă nu :P), Crystal Palace Park ar trebuie să fie neapărat pe lista voastră, mai ales că parcul e deschis zilnic şi nu costă absolut nimic.

Top 6 Obiective Gratuite Din Londra - Ce Să Vezi În Londra Pe Gratis
Photo by Berit Watkin

 

5. Westminster Abbey

Cu siguranță că ați auzit de una dintre cele mai emblematice clădiri ale Londrei, catedrala construită în secolul 11. Și deși biletele costă destul de mult, există o cale să vedeți biserica pe gratis: să mergeți în timpul slujbelor. 😀

Fiind o catedrală care încă se mai ”folosește”, veți vedea că există destul de multe slujbe pe parcursul unei săptămâni. Trebuie doar să vă informați pe site-ul oficial și veți putea admira biserica în toată splendoarea ei pe gratis. Credeți-mă, am încercat asta pe pielea mea și a meritat. 😉

Nu vă spun mai multe despre biserică, cred că ați auzit destule, vă zic doar să profitați de ocazie și să o vizitați.

 

6. Notting Hill

Chiar dacă nu e un obiectiv în sine, Notting Hill e unul dintre cele mai bogate cartiere londoneze, aşa că veţi avea din plin ce vedea dacă treceţi pe aici.

Eu aş fi putut hoinări câteva ore bune pe oricare din străduţele viu colorate ale cartierului, fără să mă plictisesc. Un lucru interesant e că, la prima vedere, nu ai zice că eşti într-unul din cartierele de top ale Londrei, cel puţin mie aşa mi s-a părut. Adică nu vezi vile cu piscine şi palmieri la tot pasul, probabil datorită climei, nu din motive economice. 😛

Vă daţi seama că aici nu trebuie să respectaţi nicio oră de intrare/ieşire şi nici nu e neapărat să vizitaţi cartierul în grup. Dar una peste alta, eu cred că e un obiectiv foarte semnificativ al Londrei, aşa că bifaţi-l dacă e posibil.

 

Acestea sunt cam cele mai importante obiective gratuite din Londra pe care le-am remarcat eu. Sigur că ar mai fi multe alte muzee, dar mie una mi s-ar părea foarte plictisitor să merg la Londra doar ca să mă plimb prin muzee pline de date istorice, fără să apuc să văd mare lucru din „partea reală” a oraşului.

Aşa că am încercat să vă arăt puţin din fiecare, în funcţie de cât de importante le consider eu.

Dar aştept răspunsul sau părerile voastre: Ce alte obiective gratuite din Londra merită vizitate? Ce altceva aţi mai vizitat în afară de cele 6?

Aştept răspunsurile voastre în comentarii. 😀

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *