Cum Să Găseşti Cele Mai Ieftine Bilete De Avion Londra-Bucureşti

Cum Să Găseşti Cele Mai Ieftine Bilete De Avion Londra-Bucureşti

 

Că tot am vorbit recent despre concediul meu de la Londra, azi vreau să vă spun mai multe despre un aspect foarte important al posibilei voastre vacanţe: călătoria.

Aşa că azi vom vedea împreună cum să găseşti cele mai ieftine bilete de avion de la Londra la Bucureşti, sau invers.

Asta pentru că am văzut o grămadă de oferte penibile, care după părerea mea nici nu ar trebui să fie incluse în programul agenţiilor: zboruri dus întors cu 300 de euro/persoană, când poţi găsi oferte de 5 ori mai ieftine. Trebuie doar să ştii unde să cauţi. 😉 Şi exact asta o să vă arăt eu azi.

 

1. Cele Mai Ieftine Bilete Le Găsiţi Pe Vola

E agenţia de turism pe care eu o folosesc de mulţi ani şi chiar am reuşit să găsesc de fiecare dată preţuri mult mai mici decât aş fi sperat.

De exemplu, pentru luna mai am găsit bilete dus-întors cu 40 euro/persoană. Şi credeţi-mă, pentru standardele Londrei, asta e chiar foarte puţin.

Cum Să Găseşti Cele Mai Ieftine Bilete De Avion Londra-Bucureşti

Ca să vă vând un pont: dacă vreţi să petreceţi o săptămână în capitala Marii Britanii, nu alegeţi să porniţi lunea şi să vă întoarceţi duminica. E schema clasică pe care o aleg majoritatea turiştilor, aşa că preţurile vor fi mult mai mari în zilele acelea.

Dar hai mai bine să vă dau un exemplu concret. Pentru un zbor cu plecare de la Otopeni pe 24 mai (miercurea) şi sosirea de la Luton din Londra pe 30 mai (marţea) plătiţi doar 40 de euro. Pentru mine sună mai mult decât tentant, cred că aici sunteţi de acord. Nu vedeţi în fiecare zi preţuri din astea.

Problema e că acest preţ nu va fi valabil şi la alte agenţii de turism (nici măcar online), asta pentru că agenţiile mai mici vor avea un comision mult mai mare, aşa că preţul biletelor nu va fi nici pe departe 40 euro.

De aceea vă sfătuiesc să alegeţi Vola, pentru că e cea mai mare agenţie românească şi vor avea mereu cele mai bune preţuri. Cel puţin eu aici le-am găsit. 😀

PS: Ofertele sunt valabile la data la care am publicat eu articolul, așa că nu pot să vă garantez că rămân neschimbate. 🙁

Aici aveţi oferta cu 40 euro dus-întors

 

2. Alegeţi Doar Zilele Care Vă Convin

Nu e bătut în cuie să mergeţi într-o zi de joi dacă v-ar fi mai uşor să porniţi sâmbăta, de exemplu. Poate că zborul de joi e ceva mai ieftin, dar dacă nu puteţi face acest compromis, replanificaţi-vă pentru ziua care vă convine cel mai mult.

Partea bună e că preţurile sunt destul de asemănătoare, adică nu veţi vedea diferenţe mai mari de 40 euro între 2 zile. De exemplu, dacă un zbor luni-joi va costa 50 euro, cel care pleacă chiar ziua următoare, vinerea, nu are cum să fie peste 90 euro.

E adevărat că există situaţii când veţi vedea diferenţe destul de mari între 2 zile consecutive, dar de obicei (vă zic din experienţă) nu prea sunt mai mare de 20 euro. Depinde şi de sezon, asta e clar, dar în linii mari preţurile sunt destul de constante.

 

3. Fiţi Atenţi La Ce Bagaje Alegeţi

O chestie interesantă pe care am văzut-o eu online e că agenţiile încearcă pe cât posibil să atragă clienţii cu oferte cât mai mici. Aşa că bifează automat opţiunea Doar bagaj de mână

Am văzut asta cam la orice agenţie online de la care am cumpărat, inclusiv preferata mea, Vola. Nu că ar fi neapărat un lucru rău, dar vă daţi seama că preţul se măreşte cu vreo 35 euro. Nu e o sumă enormă, dar dacă staţi să vă gândiţi, e aproape cât preţul biletului propriu-zis.

Cum Să Găseşti Cele Mai Ieftine Bilete De Avion Londra-Bucureşti

Partea proastă e că tarifele sunt aceleaşi la orice agenţie, indiferent că e online sau că are sediul în centrul oraşului. Aşa că dacă nu puteţi să mergeţi doar cu bagaj de mână, va trebui să suportaţi cheltuielile.

Vestea bună e că bagajele de mână nu sunt chiar atât de mici, şi dacă mergeţi măcar 2 persoane s-ar putea să vă ajungă. Dacă mergeţi 4 cu atât mai mult, având în vedere că fiecare pasager are dreptul la bagaj de mână.

În fine, asta e la latitudinea voastră, eu vroiam doar să vă atrag atenţia la capitolul ăsta pentru că multe persoane pot cădea în capcană (am căzut şi eu de câteva ori, de aia am insistat atât aici).

 

4. Felicitări, Aţi Găsit Cele Mai Ieftine Bilete

Nu vă aşteptaţi să vedeţi nicăieri asta, dar v-o spun eu. Dacă urmaţi paşii ăştia, cu siguranţă veţi vedeam care sunt cele mai ieftine opţiuni pe care le aveţi la dispoziţie.

Şi dacă nu vă convine perioada în care preţul e cel mai mic, alegeţi-o pe următoarea. E un pont pe care eu îl folosesc mereu, mai ales dacă trebuie să îmi iau un concediu fix. În fine, ideea e că în felul ăsta sigur veţi găsi perioada cea mai avantajoasă şi costurile cele mai mici.

Aşa am găsit eu cele mai ieftine bilete de avion Londra-Bucureşti de 2 ori, la ultima mea vizită şi acum 2 ani. Deşi pe atunci nu erau opţiunile pe care le avem azi şi trebuia să caut manual, ţin minte că am reuşit să ies destul de ieftin şi atunci. În fine, asta e altă poveste pentru altă ocazie…

Până atunci, luaţi-vă şi voi cele mai ieftine bilete pe care le găsiţi! 😀

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *