Cum Să Găsești Bilete De Avion Ieftine Către Barcelona

Cum Să Găsești Bilete De Avion Ieftine Către Barcelona

 

Dragilor, azi vreau să vă arăt cum să găsiți cele mai ieftine bilete de avion către Barcelona, ca să economisiți vreo 70 € pentru vacanța voastră. Eu am reușit să rămân cu câțiva bani în buzunar de fiecare dată. 😀

Ca să nu merg la o agenție de turism (unde prețurile sunt mult mai mari), aleg calea online pentru că e și mult mai simplu. Dar hai să vă explic pas cu pas cum reușesc că economisesc la biletele de avion.

 

1. Aflați ce opțiuni aveți

În loc să merg pe site-ul fiecărei companii aeriene, eu de obicei folosesc Vola, un program care îmi arată toate zborurile pe care le pot lua de la destinația A la B. Chiar vi-l recomand și vouă pentru că e cel mai rapid program pe care l-am găsit, are actualizate toate zborurile și are și cele mai mici prețuri de pe piațaa românească. Ah, și nu costă absolut nimic.

În fine, selectați locul de plecare, destinația și perioada (aproximativă) în care vreți să mergeți în vacanță. Eu o să iau București și Barcelona ca exemplu și o să aleg 27-29 martie ca perioadă.

(Programul vă calculează prețul dus-întors, așa că nu vă speriați dacă vedeți o sumă mai mare pentru că e suma totală, nu un singur zbor.)

Cum Să Găsești Bilete De Avion Ieftine Către Barcelona

 

2. Analizați calendarul tarifelor

Ambele zboruri au prețuri foarte bune, dar au escale de o zi așa că nu îmi convin deloc. În plus, cel mai ieftin zbor nu aterizează la aeroportul Barcelonei ci la unul din zonă, la vreo 70 km. Deci opțiunile astea pică din start.

Așa că hai să analizăm puțin calendarul tarifelor.

Cum Să Găsești Bilete De Avion Ieftine Către Barcelona

De aici puteți alege ușor cel mai ieftin zbor, cu condiția să fie și într-o zi în care vă convine, bineînțeles. Cum cel mai mic preț era chiar în ziua pe care am ales-o inițial (27 martie), am încercat următorul cel mai mic zbor și anume în 28, ziua următoare.

De pe 28 pe 29 nu avea sens, așa că am ales 30 ca dată fictivă de destinație. Hai să analizăm zborurile astea ca să vedem dacă ne convin.

Cum Să Găsești Bilete De Avion Ieftine Către Barcelona

 

3. Găsiți cel mai mic preț și cea mai scurtă escală

Ambele zboruri au cam același preț, ambele au escale dar cel de-a doilea are o escală mai scurtă la întoarcere (11 ore față de 14). Știu că ambele sunt destul de incomode pentru că sunt escale lungi, dar credeți-mă că e o variantă foarte bună. O grămadă de zboruri București-Barcelona au escale de 25-26 de ore, care îți încurcă complet programul, așa că cele de 11 ore sunt chiar decente.

Și între noi fie vorba, eu nu am văzut niciodată un zbor direct pe ruta asta (cred că am doar de la Timișoara, dar sunt destul de scumpe). Cele mai scurte escale pe care le-am prins au fost de vreo 3-4 ore la Zurich, dar prețurile biletelor erau cel puțin duble.

Așa că escalele din cazul de față nu sunt atât de rele, mai ales că ajungeți în aceeași zi (în cele de 25-26 ore nu prea se întâmplă asta).

În fine, după ce ați găsit zborul cel mai convenabil trebuie doar să dați ”Continuă” și să alegeți numărul de bilete pe care le doriți. Procedura e foarte simplă așa că nu o să intru în alte detalii, dar dacă aveți probleme puteți să mă contactați fără grijă.

 

Și ca să fie clar de ce prefer Vola și nu un alt program de rezervare a zborurilor, vreau să vă zic ce avantaje am observat eu că are:

  • Are actualizate toate zborurile companiilor aeriene, adică nu îți arată doar o parte zboruri din cele existente ci absolut toate (chiar și cele mai scumpe, în caz că ai o urgență)
  • Are o opțiune Smart Connection, prin care găsești zborul cel mai ieftin cu escale
  • Comisioanele lor sunt foarte mici, adică nu e aproape nicio diferență între prețul unui zbor pe site-ul companiei aeriene și pe site-ul lor (doar că pe site-ul companiei trebuie să îți alegi separat zborul de dus și cel de întors, fără să ai escale la dispoziție…cam greu )
  • Îți indică perioada în care poți găsi cel mai ieftin zbor, trebuie doar să sții să cauți 😀
  • E gratis de folosit

 

Deci așa îmi rezerv eu întotdeauna cele mai ieftine bilete. Înainte mergeam direct pe site-ul companiilor aeriene (Wizz Air de exemplu) și căutam zboruri în perioada respectivă. Evident că nu prea găseam exact când vroiam eu, și dacă găseam trebuia să plătesc mai mult decât avea în plan.

Totuși de când am început să folosesc Vola cred că am economisit cât vreo 2-3 vacanțe, serios. 😀

Așa că vă recomand și vouă să-l folosiți, dar să-l folosiți cum trebuie, nu doar pentru a căuta zborurile dintr-o perioadă și a le rezerva direct, fără să vă uitați la restul datelor. Țineți cont de cele mai ieftine zboruri când vă faceți planul de vacanță, și puteți economisi chiar mai mult ca mine.

Ce ziceți, se merită? 😀

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *