Cu Ce Să Te Plimbi Prin Barcelona – Cum stă treaba cu transportul în oraș?

 

Pentru că v-am povestit săptămâna trecută despre excursia mea în Barcelona și cum să te descurci în orașul catalan cu un buget destul de mic, am decis să vă explic și cu ce e cel mai bine să vă plimbați prin Barcelona.

Nu de alta, dar există multe capcane la capitolul ăsta și dacă nu sunteți atenți, puteți ajunge să dați o grămadă de bani aiurea. Dar tocmai de asta am scris și acest articol, ca să vă explic cu ce e cel mai bine să vă deplasați prin Barcelona.
1. Transportul DE LA și SPRE aeroport

Aici puteți pierde o grămadă de bani sau puteți face o economie substanțială, depinde de varianta pe care o alegeți. Dar hai să vă explic și de ce:

Aeroportul Barcelonei se află la vreo 15 km de oraș, așa că dacă vă gândeați să luați taxiul, renunțați din start la varianta asta. 15 km în afara orașului v-ar costa undeva peste 30€, ceea ce înseamnă că ați pierde din start o grămadă de bani aiurea. Și dacă punem la socoteală și drumul de la plecare, ar însemna 60€ pierduți numai pe transport.

Deci nu vă recomand să recurgeți la taxi decât în situații de viață și de moare.

În schimb, o variantă mult mai bună (și cea pe care am folosit-o și eu) ar fi Autobuzul 46, care circulă de vreo 2-3 ori pe oră, zi și noapte. (Noaptea se numește N17, dar e exact același autobuz cu aceeași rută). Prețul unui bilet e de numai 2€, care e chiar ieftin pentru standardele Barcelonei, o să vedeți. 😛

Autobuzul merge chiar până în centru, deci puteți să îl luați fără nicio problemă.

ES-BCN-plac-cat-aerobusUltima opțiune ar fi Aerobusul, un al autobuz special pentru pasagerii veniți de la aeroport.

Puteți găsi aceste autobuze la terminalele aeroportului, iar prețul unui bilet e de aproximativ 6€ de persoană. E ceva mai scump decât Autobuzul 47, dar și durata călătoriei e ceva mai scurtă.

Deci dintre cele 2 autobuze, alegeți-l pe cel care vă convine mai mult. Dacă sunteți cu familia sau cu mai multe persoane, probabil 47 ar fi o variantă mai bună datorită prețului mai mic, dar decizia e a voastră.

 

 

2. Transportul prin oraș

Vă ziceam zilele trecute că eu am ales să merg pe jos prin oraș, pentru că distanțele nu sunt atât de mari, și mie personal mi se părea că aș fi pierdut destul de multe chestii dacă mergeam cu autobuzul (de văzut, vreau să zic).

Deci dacă se poate (și dacă timpul vă permite), asta vă sugerez și vouă să faceți. Sunt atâtea clădiri și peisaje despre care nu scrie nicăieri, și pe care chiar merită să le vedeți. În plus, mersul pe jos e gratis, nu? 😛

Dacă chiar vreți să luați mijloacele de transport, cea mai bună (și ieftină) variantă ar fi să vă luați un bliet T-10 de la chioșcurile de ziare sau de la vânzătorii stradali. Biletul e valabil 10 călătorii cu orice mijloc de transport și costă mai puțin de 10€. Dacă o călătorie costă cam 2€, economisiți mai mult de jumătate.

Ultima variantă este Barcelona Card, un fel de citypass al orașului, dar pe care nu prea vi-l recomand… Cardul vă oferă transport nelimitat cu orice mijloc de transport pe timpul zilei, și reduceri la o grămadă de muzee și obiective turistice. Sună bine, nu? Cu siguranță!

Partea mai puțin plăcută e prețul cardului, care e minim 45€ (pe 3 zile). Și sinceră să fiu, în 3 zile nu veți apuca să vizitați prea multe din muzeele de pe listă, și să vă luați cardul doar pentru transportul gratis nu prea are sens. Așa că eu nu vă recomand deloc varianta asta, pentru că v-ar costa enorm!

Evident că nu vă sfătuiesc să luați taxiul, oricât de grăbiți ați fi. E Barcelona totuși, așa că prețurile sunt mult mai mari decât în alte locuri.
Deci, cu ce să te plimbi prin Barcelona?

Pe jos dacă se poate. 😀 E cea mai convenabilă variantă și nu te costă niciun leu. Mă rog, niciun cent… În plus, există o grămadă de clădiri cu o arhitectură deosebită și străduțe pe care nu le poți vedea circulând cu autobuzul.

Dacă chiar trebuie să iei vreun mijloc de transport de mai multe ori, încearcă biletul T-10 pentru 10 călătorii gratis. Dar atenție, cumpără-l doar dacă știi că vei circula de 10 ori, altfel nu se prea merită…

Evită taxiurile și Barcelona Card, pentru că vor fi o mare gaură în buzunarul tău. Iar de la aeroport, cea mai ieftină variantă sunt Autobuzele 47 care te costă doar 2€.

Așa că dacă vrei o vacanță la Barcelona pentru bugetul tău, sfaturile astea îți vor prinde foarte bine odată ajuns în orașul catalan. 😀

Tu ce variantă ai alege pentru călătoria prin oraș?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *