Ce Să Vizitezi în Barcelona – 18 Atracții Turistice De Care Sigur Nu Știai

Ce Să Vizitezi în Barcelona – 18 Atracții Turistice De Care Sigur Nu Știai

 

Că tot am vorbit recent despre vacanța petrecută în inima Cataluniei, astăzi vreau să arăt ce se merită să vizitezi în Barcelona.

O fi el un oraș superb și plin de atracții la tot pasul, dar are o grămadă de obiective mai celebre (și foarte scumpe), care pe mine personal nu m-au impresionat prea tare. Și evident că există și multe locuri mai puțin faimoase, pe care nu le găsești în niciun ghid, dar pe care se merită să le vezi. Și asta pe gratis 😀

Așa că vreau să vă prezint o listă cu 18 dintre locurile mele preferate din Barcelona. Și ca să vă zic dinainte la ce să vă așteptați…

Nu am vrut să scriu un alt articol despre Sagrada Familia și operele lui Gaudi, pentru că găsiți destule pe toate blogurilor de travel. Am vrut mai degrabă să vă introduc în spiritul orașului, ca să aflați și despre alte obiective în afară de cele ”clasice”. 😀 De acord?

Așa că hai să-ncepem!

PS: Majoritatea obiectivelor pe care vi le recomand sunt gratis, dar mai există și câteva ”intruse” care s-ar putea să vă intereseze.
1. Portul

Oricare are fi obiectivele vacanței voastre la Barcelona, n-aveți voie să nu treceți măcar 5 minute prin portul Vell, principalul port al orașului. Zona e împânzită de iahturi și vapoare luxoase așa că o să aveți ce vedea…și admira. Iar dacă bugetul vă permite, puteți face o plimbare cu bărcile turistice pe întreg malul orașului. Tot în port se află și Muzeul Maritim cu intrarea gratuită în fiecare duminică după-masă.

În zona am găsit și cele mai bune restaurante din oraș, și mă refer la prețul mic și la mâncarea delicioasă tradițională sau netradițională. Fructele de mare sunt la ele acasă în zona portului, așa că nu e o zonă pe care ar trebui să o ocoliți.

 

2. Statuia lui Columb

La ieșirea din port, veți fi întâmpinați de celebrul monument al lui Cristofor Columb, un alt simbol destul de important al orașului catalan. Deși mie nu mi s-a părut foarte mare în poze, în realitate opera e înaltă de vreo 60 m. Dar o să vedeți asta cu ochii voștri, așa cum am văzut și eu. 🙂

Dacă vreți mai mult decât o priveliște din exterior, puteți chiar să urcați până în vârful statuii, de unde puteți admira orașul de la înălțime. Bineînțeles că acest lucru nu e chiar gratis, dar prețul nu e unul foarte mare (4€ pentru adulți).

Ce Să Vizitezi în Barcelona – 18 Atracții Turistice De Care Sigur Nu Știai

 

3. Plaja Nova Icaria

Tot în zona portului se află și Nova Icaria, o plajă nu la fel de populară ca Barceloneta, dar și mult mai liniștită.

Mie una mi-a plăcut mult mai mult decât plajele mai centrale, pentru că nu era nici 30% la fel de aglomerată și era și mult mai curată. În plus, există o grămadă de restaurante cu prețuri decente în zonă, așa că puteți merge direct la masă după ce vă plictisiți de mare. 😉

 

4. Parcul Guell

V-am povestit acum câteva zile cât de mult mi-a plăcut acest parc și că îl consider un obiectiv pe care nu trebuie să-l ratați dacă vizitați Barcelona. Parcul în sine e destul de mare și extravagant, cu clădiri parcă din basme, colorate în culori vii și cu arhitecturi neobișnuite. Credeți-mă, nu e ceva ce vezi în fiecare zi. 😀

Mai ales dacă mergeți cu copiii la Barcelona, Parcul Guell e cu siguranță un ”must see”. În plus, o bună parte din el e gratis așa că nu riscați să rămâneți cu o gaură în buget din cauza lui.

 

5. Camp Nou

Stadionul echipei de fotbal poate fi un motiv destul de bun să-ți dorești să vizitezi Barcelona, nu? Eu cel puțin l-am auzit la foarte mulți prieteni.

Nu am vizitat stadionul așa că nu o să vă pot spune prea multe din experiența personală, dar l-am pus pe lista mea pentru că e unul din principalele puncte de atracții pentru turiști. Iar clubul de fotbal profită de asta, pentru că stadionul e probabil cel mai scump obiectiv din Barcelona, cu 25€ de persoană.

Deci dacă ați venit special la Barcelona pentru stadion sau dacă pur și simplu vreți să îl vizitați, pregătiți-vă să scoațeți din buzunar o sumă frumușică. 😛
6. Arcul de Triumf

Cum toate orașele mari care se respectă au o copie a celebrului Arc de Triumf parizian, nici Barcelona nu se putea lăsa mai prejos. Iar Arcul de Triumf din orașul catalan e unul dintre preferatele mele, serios. 😀

Mie personal mi se pare un monument foarte exotic, și dacă nu aș ști că mă aflu în Barcelona, aș fi convinsă că sunt în India sau măcar undeva în zona aia. Ador arhitectura și culorile Arcului din Barcelona, și pentru mine a fost unul din cele mai frumoase obiective pe care le-am văzut în oraș, așa că vă recomand să nu îl ratați.

E oricum aproape de centru, la ieșirea din frumosul Parc Citadella și cum e un monument al orașului…ați ghicit, e gratis. 😀

Ce Să Vizitezi în Barcelona – 18 Atracții Turistice De Care Sigur Nu Știai

 

7. Parcul Citadella

Că tot l-am menționat mai înainte, Parcul Citadella e pentru mine o destinație obligatorie de recomandat. Așa că ascultați-mi sfatul și treceți pe acolo. 😉

Parcul e defapt o grădina zoo foarte mare, împânzită de fântâni și părculețe sălbatice. Există chiar și un lac unde vă puteți plimba cu barca pentru câțiva euro. Oricum partea bună e că parcul e absolut gratis, doar plimbarea cu barca costă ceva (dar destul de nesemnificativ).

Deci parcul Citadella e o destinație obligatorie dacă veniți cu familia, mai ales că e amplasat central și intrarea e complet gratuită. Și chiar dacă nu veniți cu copii, tot veți avea foarte multe de văzut aici, vă zic din propria experientă. 😀

 

8. Cartierul Gotic

Dacă vreți să vedeți o parte mai veche a Barcelonei, Cartierul Gotic e locul ideal cu care să începeți. Deși se află în plin centru, această zonă a rămas ”pe stilul vechi” adică nu s-au reconstuit clădirile și străzile, nu s-au deshis magazine de firmă și nici nu s-au făcut centre comericale sau mall-uri.

Tocmai de asta, Cartierul Gotic rămâne principala zonă veche a orașului și acest lucru se vede oricând, pentru că turiștii nu ratează această parte a Barcelonei. Ce e de văzut aici? O grămadă de catedrale, biserici sau muzee vechi, toate păstrate în condiții foarte bune. Și să nu uităm de clasicele străduțe din zona mediteraneeană, extrem de mici și strâmte.

În plus, aici găsiți cele mai bune restaurante cu specific catalan din tot orașul. 😉

 

9. Biserica Santa Maria Del Mar

Că tot am vorbit de cartierul vechi, Santa Maria Del Mar e una din cele mai frumoase catedrale ale sale, sau cel puțin mie mi-a plăcut foarte tare.

Arhitectura ei e una specific spaniolă, adică aș fi fost sigură că e o biserică din Spania doar din poze. Mie personal mi-a plăcut mult mai mult ca Sagrada Familia, și nu mă refer aici la exteriorul clădirii, ci exclusiv la interior.

Atenție însă la ora la care vizitați biserica! Între orele 12-17, intrarea e de 3€ de persoană, dar e gratis în afara acestor ore așa că programați-vă din timp ora la care vreți să fiți în zonă, ca să intrați gratis. 😀

 

10. Catedrala La Seu

Dacă tot ați ajuns în Cartierul Gotic, nu vă grăbiți să plecați atât de repede. Cel puțin, nu înainte de a trece pe la Catedrala La Seu, o altă biserică veche de sute de ani, faimoasă pentru arhitectura sa în stil gotic.

Mie personal mi-a plăcut mai mult Santa Maria Del Mar, dar nici La Seu nu e cu mult mai prejos. Are același stil arhitectural, deci dacă v-a plăcut prima, sigur vă va plăcea și a doua. Exact ca la biserica precedentă, și aici găsiți un program de vizită cu plată (sau cu donație, cum spun ei – ]ntre orele 14-17) și liber în restul zilei.

Ce Să Vizitezi în Barcelona – 18 Atracții Turistice De Care Sigur Nu Știai

 

11. Rambla

Nu putea face această listă fără să amintesc măcar de celebrul bulevard, inima Barcelonei.

Partea bună e că o plimbare pe Rambla e absolut gratuită, sau cel puțin dacă reușești să te limitezi la a privi în vitrinele magazinelor luxoase ce împânzesc bulevardul. 😛 Eu am reușit cu greu, dar când bugetul nu prea îți permite, ce poți să faci? 😉

Rambla e considerată centrul orașului, așa că marea parte a obiectivelor turistice vor fi chiar în zonă. De exemplu Cartierul Gotic e la câteva străduțe, iar portul și plajele sunt și ele foarte aproape. Deci cred că Rambla e un foarte bun punct de plecare către orice destinație.

Dar evitați să mâncați sau să vă cumpărați ceva de aici, pentru că prețurile pot fi cel puțin triple. 😉

 

12. Acvariul

Acvariul din Barcelona e unul dintre cele mai frumoase din toată Europa, și mă refer la decor și la multitudinea de animale marine pe care le puteți vedea. Mie sincer mi-a plăcut foarte mult, însă marele dezavantaj e prețul foarte ridicat.

Un bilet costă 20€ pentru un adult, ceea ce face să nu prea merite experiența dacă ai un buget mai mic. Eu una nu cred ca m-aș întoarce la acvariu, deși nu regret experiența, doar că mi s-a părut foarte scump. Dar dacă ajungeți acolo, aveți ce vedea. 😀

 

13. Palatul Regal

Iată încă un obiectiv pe care vi-l recomand din tot sufletul dacă aveți timpul necesar: după cum îi zice și numele, palatul aparține familiei regale a Spaniei și are 3 muzee în zona sa. Intrarea la palat se face contra-cost, dar prețurile sunt destul de mici (5€ adulți, cu reduceri pentru copii și studenți). Curtea palatului sunt defapt grădinile de Pedralbes, faimoase și ele pentru eleganța și varietatea lor.

Dar evident că există și un dezavantaj în toată povestea asta. 😛 Palatul se află destul de departe de zona centrală, așa că dacă vreți să-l vizitați veți avea nevoie să luați vreun mijloc de transport, cel mai probabil.
14. La Boqueria

Cred că a fost locul meu preferat din Barcelona. 😀 La Boqueria e defapt o piață aproape de centru, cu  bunătăți cum eu nu am mai văzut până atunci. Sau cel puțin, nu mi-am imaginat că poate să existe o piață cu asemenea lucruri.

Aici găsești cam tot ce vrei în materie de mâncare (și mai ales dulciuri), iar o grămadă de vânzători te invită să guști din produsele lor fără să plătești nimic. De asta îmi place poporul spaniol. 😉 Oricum vă rog din suflet să intrați măcar puțin în La Boqueria, pentru că nu veți mai vrea să plecați, credeți-mă. 😀

Ce Să Vizitezi în Barcelona – 18 Atracții Turistice De Care Sigur Nu Știai

 

15. Plaja Barcelonetta

Dacă aveți norocul să ajungeți vara la Barcelona, atunci plaja Barcelonetta e o destinație pe care trebuie s-o vedeți. Măcar s-o vedeți 😉

Eu nu am ajuns la Barcelona în timpul verii, dar și atunci era destul de plină de turiști, care admirau…ceva, nu-mi dau seama ce. 😛 Dar dacă mergeți exclusiv pentru mare, nu știu dacă Barcelonetta e cea mai bună soluție pentru că densitatea pe metru pătrat e atât de mare încât cel mai probabil vă veți pierde cumpătul.

Glumesc, dar plajele mai mici ar fi o soluție mult mai bună. Preferata mea e Nova Icaria, dar mai poteți încerca Bogatell sau Nova Mar Bella.

 

16. Muzeul Picasso

Muzeul în sine e destul interesant pentru că are foarte multe picturi și opere originale ale marelui pictor. Oricum, nu pot să zic m-a impresionat foarte tare, dar per total cred că se merită să îl vedeți dacă aveți ocazia.

Muzeul se află într-o zonă destul de centrală și are intrarea gratuită duminica dupa orele 15 (ca mai toate muzeele din Barcelona, din ce-am observat). Oricum intrarea e liberă pentru copii și studenți în fiecare zi, așa că îl puteți trece pe lista voastră cu obiective.

 

17. Passeig de Gràcia

Deți Rambla e bulevardul central al orașului, Passeig de Gracia e supranumit ”Champs-Elysee al Barcelonei” datorită magazinelor de lux care se întind de-a lungul străzii. Defapt e considerat și cel mai scump bulevard din întreaga Spanie, asta ca să vă faceți o idee. 😀

Și deși eu nu mi-am permis prea multe de pe Passeig de Gracia, chiar vă recomand să treceți pe acolo, măcar să vedeți și să visați. Bulevardul seamănă destul de mult cu Rambla (sau așa mi s-a părut mie), dar aparține de Eixample, cartierul ultramodern al orașului.

Oricum e situat tot în zona centrului, așa că nu vă faceți griji de distanță, puteți ajunge oricând pe jos. 😀

 

18. Tururile Gratuite Ale Orașului

Dacă sunteți în vacanță într-un oraș de mărimea Barcelonei și aveți timpul necesar (dar nu și bugetul necesar), cel mai bun lucru pe care puteți să-l faceți e să vă înscrieți la un tur gratuit al orașului. Ați citit bine, nu trebuie să plătiți nimic, doar să ajungeți la locul de întâlnire și să vă lăsați în grija ghidului.

Din cauza timpului scurt, n-am reușit să merg la un tur gratuit în Barcelona, dar am făcut-o în alte orașe deci știu despre ce e vorba. Și de asta vi-l recomand. 😀

Dacă dați un search pe Google veți găsi o grămadă de oferte, dar eu prefer să vă recomand câteva în care am încredere pentru că le-am auzit de la prieteni sau cunoștințe care au participat la ele: runnerbeantours.com și freewalkingtoursbarcelona.com.

Trebuie doar să vă înscrieți la data și ora care vă convin mai mult și să ajungeți la locul întâlnirii măcar cu vreo 5 minute înainte. Spaniolii sunt mai punctuali decât noi, așa că ar fi bine să nu vă treziți că întârzâiați. 😛
Voi ce ați vizitat până acum în Barcelona? Sau dacă nu ați mai fost, cu ce obiectiv ați începe? 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *