5 Motive Să Mergi La Mare În Grecia

5 Motive Să Mergi La Mare În Grecia

 

Ştiu că m-aţi tot întrebat ce aş alege dintre România Şi Grecia când vine vorba de sezonul estival, dar încă n-am reuşit să găsesc un răspuns suficient de bun la întrebarea asta. Îmi plac şi îmi displac ambele, din anumite puncte de vedere.

Dar cum mulţi dintre voi sunteţi interesaţi de plajele din Grecia, în articolul ăsta vreau să vă dau 5 motive să mergeţi la mare acolo. Astea sunt toate lucruri care mi-au plăcut la greci iar pe unele mi-aş dori să le văd şi la noi.

Ce ziceţi, v-am făcut curioşi? 😀

 

1. Apa e foarte curată…şi albastră

Probabil aţi văzut prin filme plajele acelea exotice, cu nisipul fin şi alb, cu cerul senin şi cu apa extrem de limpede şi albastră. Ei bine, aşa arată şi plajele din Grecia.

Faţă de plajele de la noi, mi s-a părut că apa mării Mediterane are o altă nuanţă de albastru, una mult mai frumoasă şi mai deschisă. E adevărat şi că felul în care e întreţinută contribuie la asta, dar nu cred această culoare a depins prea mult de ceea ce fac grecii. Pur şi simplu aşa arată apa mării acolo.

Deci din punctul ăsta de vedere, Grecia chiar are tot ce îţi poţi dori când vine vorba de plaje. Plus că nu prea vezi deşeuri sau grămezi de alge moarte, cum e cazul la noi.

 

2. Sunt destul de ieftine

Din fericire pentru noi, nu e mare diferenţă între preţurile de pe litoralul grecesc şi cele de la noi. Poate doar în favoarea lor…

Evident că dacă mergeţi pe plaja Gyfalda din Atena preţurile vor fi mai mari decât în vreo insuliţă necunoscută, dar înţelegeţi ce vreau să zic. Comparativ cu România, preţurile sunt tot pe acolo.

Dintre ţările cu ieşire la Marea Mediterană, cred că litoralul grecesc e de departe cel mai ieftin. Cel puţin, eu aşa am observat. În comparaţie cu plajele din Barcelona, de exemplu, unde preţurile te iau prin surprindere de fiecare dată, în Grecia ai tarife acceptabile cam la orice. Plus că nu prea vezi plaje private, ceea ce mi se pare un avantaj.

 

3. Nu sunt (toate) extrem de aglomerate

Cu siguranţă că Grecia e una din destinaţiile preferate ale românilor când vine vorba de plajă, nu? Ei bine, nu suntem singurii, pentru că am văzut o grămadă de nemţi şi francezi cât am fost în Grecia.

Şi cu toate acestea, plajele din Grecia nu sunt nici pe departe la fel de aglomerate ca cele de la noi. Motivul? E destul de simplu: comparaţi suprafaţa României cu ieşire la mare cu cea a Greciei şi veţi înţelege. 😉

Cum grecii au ieşire la mare la tot pasul, e clar că vor avea mult mai multe plaje peste tot. Asta înseamnă o densitate mai mică pe metru pătrat, deci o aglomeraţie mai mică. Înţelegeţi unde bat, nu?

Bine, nu vă imaginaţi că nu veţi găsi plaje pline ochi, pentru că sunt destule (vezi plajele din Atena 😛 ). Dar în principiu, în comparaţie cu România, nu vezi plaje atât de multe plaje aglomerate până la refuz.

 

4. Puteţi găsi bilete de avion ieftine

Ştiu că de cele mai multe ori, românii aleg să meargă în Grecia cu maşina pentru că distanţa nu e foarte mare. Oricum cei mai mulţi cred că biletele de avion sunt foarte scumpe, dar nu e deloc aşa. Cel puţin, nu în cazul ăsta.

Dacă vă rezervaţi din timp biletele (asta însemnând cu o lună înainte), puteţi ajunge să plătiţi sub 40 de euro de la Bucureşti la Atena. Şi zborurile sunt de obicei directe, de vreo 2 ore. Am vorbit pe larg despre subiectul ăsta chiar aici, aşa că dacă vă tentează ideea cu avionul puteţi afla ce şi cum.

În cazul în care mergeţi cu familia, cred că maşina ar fi o variantă mult mai bună pentru că aţi economisi ceva mai mult, dar pentru 2 persoane, eu una prefer avionul. 😀

 

5. Seamănă cu plajele româneşti

Vă gândeaţi că dacă mergeţi în Grecia veţi avea probleme cu limba sau că vă veţi simţi pe alt continet? Cu siguranţă că nu e cazul.

După cum ştiţi probabil, Grecia e o destinaţie preferată a românilor, şi aici nu mă refer doar la turişti. În foarte multe restaurante şi baruri în care am intrat, am dat de ospătari sau muncitori români. Serios, sunt la tot pasul. Asta ca să nu mai zic de câţi turişti români am văzut.

Dacă mă întrebaţi pe mine, cred că secretul atracţiei plajelor greceşti sunt preţurile mici şi…asemănarea lor cu cele de la noi. Serios, în afară de apa mult mai albastră, şi în Grecia am văzut acelaşi stil de hoteluri, aceleaşi feluri de şezlonguri, tarabe la tot pasul şi multe alte lucruri care îmi aminteau de România. 

Deci mie plajele din Grecia mi se par leite celor de la noi, pe bune. Dacă n-ar avea o apă mult mai cristalină şi mai curată, chiar mi-ar fi greu să văd o diferenţă.

 

Deci De Ce Să Mergi La Mare În Grecia?

Probabil sunteţi curioşi de ce vă recomand să vedeţi şi plajele grecilor dacă sunt atât de asemănătoare ce cele de la noi…

Da, aveţi dreptate, şi drumul până în Grecia e mai scump decât drumul până la Constanţa, indiferent din ce parte a ţării veniţi. Totuşi, dacă veţi sta să adunaţi ce aţi cheltuit în Grecia şi ce aţi cheltuit aici, nu cred că va fi o diferenţă prea mare.

Preţurile în Grecia sunt ceva mai mici ca la noi, şi mă refer la orice lucru/serviciu. Asta pentru că patronii de pe litoral profită la maxim de valul de turişti şi ajung chiar să tripleze preţurile. Ceea ce nu se întâmplă şi în Grecia. Nici măcar hotelurile nu sunt mai ieftine la noi, dimpotrivă.

Aşa că se merită să mergi la mare în Grecia. Plajele sunt mult mai exotice, deşi seamănă destul de mult cu ale noastre. Dar mai e şi ideea că eşti în vacanţă într-o ţară străină, şi asta te face să pari mult mai „turist” decât la mare în România. 😀

 

Deci, ce ziceţi, acum aţi vrea să mergeţi la mare în Grecia?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *