2 Dintre Cele Mai Frumoase Destinații De Vacanță Din România

2 Dintre Cele Mai Frumoase Destinații De Vacanță Din România

 

Știu din propria experiență că nu e ușor să găsești niște destinații de vacanță din România care să ți se potrivească perfect, asta pentru că fiecare loc are un specific al lui.

De exemplu, dacă ești un mare iubitor de munte și drumeții, s-ar putea să nu îți placă Predealul, care deși e o stațiune montană, are mai degraba un aer de ”destinație de relaxare” decât una de aventură.

La asta m-am gândit atunci când am început articolul ăsta. Așa că, dacă sunteți în căutarea unor destinații de vacanță din România care să vi se potrivească perfect, aș vrea să vă recomand 2 locuri excelente pentru iubitorii de aventură…și nu numai. 😉

 

1. Orșova și Cazanele Dunării

Am început cu această destinație pentru că mie personal mi se pare unul dintre cele mai frumoase locuri din România.

Deși este o zonă extrem de săracă și vei fi cu siguranță impresionat (la modul negativ) de blocurile ce aduc a Ferentari și drumurile destul de proaste, eu zic că e totuși unul din locurile pe care trebuie să le vezi într-o viață.

Unde se află: În sud-estul țării, aproape de granița cu Serbia.

Ce e de văzut: Cazanele Mici și Cazanele Mari, Chipul lui Decebal, Tabula Traiana, Orșova mai puțin 😛

Ce e de făcut: Sinceră să fiu, în afară de plimbatul cu barca pe Dunăre (care e absolut fenomenal, serios), nu prea ai multe de făcut în Orșova. Orașul e extrem de mic și sărac, nu prea ai ce să vizitezi prin el.

O idee mai bună ar fi să te urci în mașină și să mergi vreo 25 km până la Drobeta Turnu Severin, care e totuși reședință de județ și atunci lucrurile se mai schimbă. Oricum, orașele în sine nu prea au mare lucru de oferit, singurul lucru care le salvează e Dunărea.

Ce m-a impresionat: Peisajul

Dacă nu aș fi știut unde mă aflu, aș fi crezut imediat că sunt pe malul unuia dintre lacurile din nordul Italiei, atât de frumoasă era priveliștea. Și cum nu am vazut multe de genul ăsta la noi, aș fi bagat mâna în foc că sunt undeva afară.

De aceea consider acest loc drept unul din cele mai frumoase din România, pentru că peisajul e absolut splendid.

De cât timp ai nevoie: Având în vedere că nu prea ai ce să faci în oraș, o zi ți-ar ajunge lejer pentru destinația asta. O plimbare cu barca durează aproximativ o oră și jumătate, iar în cazul în care vrei să te plimbi și prin oraș, vreo 2 ore în plus îți ajung lejer (vei vedea că nu prea ai ce sa faci acolo 😛 ).

Dacă vrei să petreci o noapte lângă Dunăre, poți alege una din pensiunile construite chiar pe mal. Peisajul e absolut superb, așa că îți garantez că nu vei regreta.

 

2. Cetățile Ponorului

2 Dintre Cele Mai Frumoase Destinații De Vacanță Din România

Pentru cei pasionați de drumeții și trasee mai puțin obișnuite, Cetățile Ponorului sunt una din destinațiile pe care trebuie neapărat să le bifați. Și cât mai repede. 😛

Traseul durează vreo 2 ore de mers pe jos, asta daca alegeți să veniți de la Padiș. Oricum e cel mai comun traseu, așa că e cel pe care îl alege cam toată lumea de obicei.

Unde se află: În Munții Bihorului, în nord-vestul țării

Ce e de văzut: Peșterile și traseul montan, cu niște priveliști superbe

Ce e de facut: Cetățile Ponorului sunt defapt un complex de peșteri neamenajate, și prin asta vreau să spun că nu trebuie să vă așteptați la o peșteră mare, cu cărare din lemn și lumini ce vă permit să admirați interiorul. 😛

Dacă alegeți să vizitați Cetățile Ponorului, pregătiți-vă să coborăți pe scări improvizate, să urcați pe porțiuni abrupte și mai ales să mergeți prin întuneric, pentru că interiorul peșterilor e complet întunecat. Deci o lanternă e un lucru fără care nu vă recomand să vă aventurați acolo.

Oricum, dacă sunteți iubitori de munte și de traseuri montane, cu siguranță nu vi se va părea prea greu acest traseu.

Ce m-a impresionat: Interiorul peșterilor

Recunosc că a fost prima dată când am intrat într-o peșteră ”sălbatică”, așa cum îi spun eu. Vizitasem doar peșteri amenajate până atunci, iar senzația și decorul au fost total diferite de data asta.

Deci dacă vreți să vedeți cum e să fii de unul singur într-o peșteră (sau mă rog, doar cu grupul tău), cred că Cetățile Ponorului sunt una din alegerile cele mai bune. Aveți foarte mari șanse să nu vă întâlniți cu alți turiști, pentru că traseul nu e unul tocmai comod, așă că nu e nici aglomerat.

De cât timp ai nevoie: Teoretic ai putea să faci traseul ăsta în 6-7 ore, dar hai să zicem o zi pentru că nimeni nu are chef să se grăbească, nu? Doar am venit să admirăm! 😉

Dacă vreți să vă bucurați și de aerul curat de munte de la Padiș, o stațiune din apropiere, puteți alege să petreceți acolo un weekend, iar una din zile sa vi-o puneți deoparte pentru Cetățile Ponorului. Eu nu regret că am facut asta, cu siguranță!

 

Ce alte destinaţii de vacanţă pitoreşti din ţara noastră mai ştiţi? Nu de alta, dar eu aştept noi recomandări ca să văd unde aş mai putea merge. 😉

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *